Семинар саветодаваца, Врњача Бања

15 дец 2022 Вести

У Врњачкој Бањи од 13.12.-15.12.2022. године одржан је 14. Семинар Пољопривредне саветодавне и стручне службе Републике Србије у организацији Министарства пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије и Института за примену науке у пољопривреди Београд, у сарадњи са Покрајинским секретаријатом за пољопривреду, водопривреду и шумарство АП Војводине и Центром за усавршавање пољопривредних саветодаваца и произвођача Нови Сад.

У оквиру семинара одржана је свечана Академија поводом јубилеја, 100 година од развоја пољопривредног саветодавства у Србији. Свечану Академију отворила је госпођа Јелена Танасковић, министарка пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије.

Током Свечане Академије су најзаслужнијим представницима домаћих и међународних институција и појединцима уручене повеље у знак признања за изузетан допринос развоју саветодавства и пољопривреде Републике Србије.

Обележавање овог значајног јубилеје је употпуњено изложбом традиционалних пољопривредних производа са подручја саветодавних служби.

Пољопривредне саветодавне и стручне службе АПВ су представиле свој саветодавни рад на тему Примери добре саветодавне праксе – „Овим се поносимо“. Представљени су успешни примери саветодавног рада шест служби кроз заједничку презентацију.

Све службе су представиле на изузетан начин део свог дугогодишњег саветодавног рада.
ПССС Врбас је презентовао свој рад кроз две теме:

•Град и обилне падавине на територији општине Кула, Јун 2013
•Пластеници у органској производњи – Рад са удружењем „Бисер МНРО“

Владимир Ранков је упознао присутне са доприносом саветодавне службе ПССС Врбас на отклањању последица града и обилних падавина на територији општине Кула у јуну 2013. године, као и о сарадњи са удружењем „Бисер“ из Србобрана у подизању пластеника и праћењу рада у прооизводњи у затвореном простору.

Милан Бјелица, координатор саветодавне службе

Претражи

+
RSS
Instagram